NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Sevilla

Zjutraj nas je zbudil sonček, zato smo si privoščili kavo z razgledom na naši terasi.

Potem smo spakirali in se kar takoj odpravili na pot proti Sevilli. Vmes sta fanta zagledala tablo za Juerez – kraj, kjer se odvijajo tekme MotoGP-ja in tako smo v naslednjih parih minutah že zavijali dol z avtoceste.

Odločitev, da naredimo postanek prav tu, se je izkazala za odlično. V Juarezu se je na dirkališču namreč ravno odvijala tekma Moto4, vreme pa je bilo prvič, odkar smo prišli v Španijo, idealno za kratke rokave. Sedeli smo na tribunah, gledali motoriste in uživali na sončku.

Vmes smo si šli pogledati še muzej, v katerem smo lahko poskusili tudi stimualator… Dokler ga nismo pokvarili. ?

Nadaljevali smo pot proti Sevilli, kamor smo prišli popoldne. Center mesta je bil nabito poln in živ. Odvijale so se dekliščine, poroke, ljudje so se martinčkali na soncu, jedli tapase in pili pivo.

Hitro smo se vsi skupno strinjali, da hočemo biti tudi mi na njihovem mestu, zato smo samo odvrgli kufre in se odpravili na kosilo.

Ker je samo mesto kar veliko, smo se odločili, da skočimo na hop on – hop off bus, s katerim smo za začetek prevozili cel krog okrog Seville.

Ustavili smo se ob reki, se sprehodili in naredili par fotk.

Sledilo je druženje v apartmaju in kuhanje večerje, ki nam je tudi tokrat noro dobro uspela. ?

Naslednje jutro smo po zajtrku zavili do sevilljske katedrale, kamor smo zgolj na hitro zavili.

Nato smo obhodili cel center mesta, se večkrat ustavili na kavici in se nenzadnje odpravili na ogled palače Real Alcazar, ki je prav tako kot katedrala del Unesco dediščine. Palača je ogromen kompleks zunanjih in notranjih površin, verjetno bi potrebovali več dni, da bi se prebili čez in si dejansko ogledali vse površine.

Midva sva še enkrat skočila na bus okrog mesta in se še enkrat “čudila” raznovrstnosti in različnosti mesta. Na enem bregu arhitektura, ki ima zgodovinski pomen in zgodbo, a v ozadju na drugem bregu – na videz zapuščene Expo zgradbe iz leta 1929.

S Petki smo se dobili na trgu Plaza Alameda se Hercules, kjer smo si privoščili pivo, tapase in tam ob druženju dočakali sončni zahod.

Ker pa smo se do zdaj počutili že čisto kot pravi Španci, nismo zavili v apartma, vendar smo se odločili obiskati skulpturo Setas de Sevilla, ki dobesedno pomeni gobe. So največja lesena skulptura na svetu, narejena iz finskega bora. Sledil je prijeten sprehod po vrhu gobic, vmes smo občudovali razglede na mesto in svetlobni šov.

Počasi smo se odpravili proti apartmaju in prenočili še zadnjo noč v Sevilli.

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: