NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Ubud

Pozdravček iz Ubuda!

Ja, danes je prišel čas za selitev v Ubud. Zjutraj sva v miru spakirala, se odjavila iz hotela in se odpravila na lov za slastnim zajtrkom.

 

Danes sva le-tega našla v ljubki kavarni Beach Bowl Bali. Naročila sva dve smuti skledi in kavo. ? Oboje je bilo vrhunsko. Ne boste vrjeli, ampak kava na Baliju je presenetljivo dobra! Ko jo piješ, lahko čutiš to njeno “praženost”, ki da kavi poseben priokus…

 

Sonce se je skrivalo za oblaki, zato sva plažo zaenkrat spustila… Odpeljala sva se proti Cangguju, kjer sem morala poizkusiti še eno mango smuti skledo in sicer v Moonlight Cafe-ju. Tudi ta je bila noro dobra!

 

Malo sva se še vozila okoli in opazovala vrvež na ljubkih, turističnih ulicah. Okrog 14h sva morala vrniti skuter in tako sva se odravila proti hotelu. Vzela sva nahrbtnike in skočila v taksi, ki naju je zaradi gneče na cesti 30 kilometrov vozil skoraj 2 uri!

Okrog 16h sva končno prispela v Ubud – kraj joge, veganske hrane, gugalnic, opic, džungle, riževih polj in številnih hindujskih templjev. Je kulturno srce Balija, z naravnim parkom Monkey Forest v centru mesta, kjer prosto živijo opice.

Nastanila sva se v najini ljubki vili ob bazenu v Cahyatika House&Spa, se osvežila in se odpravila na lov za novim skuterjem. Ni nama bilo treba iti daleč, saj sva takoj na vhodu na ulico našla prav takega, kot si je Jure želel – večjega N-Max 155 kubičnega. Če vam to kaj pove. ? Jaz vem samo to, da je dvakrat dražji in da z njim ne moreva prehitevati kot Marquez, ker ni tako okreten!

 

Poskusno vožnjo sva opravila do samega ventra Ubuda, ki je zaradi gneče trajala kar pol ure… Ko sva prispela, sva bila že pošgeno lačna, zato sva zavila v neko indonezijsko restavracijo. Cene še bolj smešno poceni kot na jugu…?

Privoščila sva si še sladico v živahnem lokalu – Jure pivo, jaz pa kuhane banane s kokosovo moko. ?

Preden sva se odpravila proti najini vili, sva si hotela privoščiti še masažo (3-4€ za 1 uro masiranja), vendar so bili trije saloni pri katerih sva se ustavila nabito polni. Več sreče jutri. ?

Zopet je ura polnoč, budilka pa nastavljena na zelo zgodnjo uro… Na branje jutri! ?

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: