NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Prihod v Brooklyn

En pozdravček iz druge strani luže!

 

Ja, evo pa sem spet pristala v Ameriki. Čeprav Amerika res ni ravno moja najbolj priljubljena celina (sem bolj za tropske kraje!), sem z veseljem pristala na povabilo prijateljev in se z njimi podala na novo pustolovščino čez lužo. Tokrat smo izbrali New York in šli pogledat kaj nam ponuja “Veliko jabolko”.

Tako smo v četrtek 27. 4. ob 2h zjutraj že štartali iz Ivančne Gorice. Vožnja do Benetk je (vsaj meni – zleknjena čez vse tri zadnje sedeže) minila kot bi mignil in že smo na parkirišču predali avtomobilske ključe in se vkrcali v kombi. Ta nas je zapeljal nekaj kilometrov stran do letališča.

Hitro smo oddali prtljago, se najedli sendvičev (zame beri jabolk in banana) in pozdravili motoriste iz Ivančne Gorice, ki so kmalu za nami vzleteli za Los Angeles. Pregled čez kontrolo je potekal hitro, privoščili smo si še kavico na letališču in nato je sledilo vkrcavanje na manjši avionček Alitalia proti Rimu. Letenje do tja je minilo tako hitro, da so nam stevardi komaj uspeli ponuditi pijačo ter tople napitke. Sledilo je izkrcanje, menjava terminalov  in nato vkrcanje v malo večje letalo – z dekcami, ekrančki in odlično postrežbo.

Če ignoriramo to, da smo zelo dolgo čakali na kosilo in da so pri meni spet zafrknili z veganskim obrokom (tokrat so ga, namesto da bi ga pripisali samo meni, pripisali še Juretu!), je let minil mirno… 🙂 9 ur letenja, dobrih filmov in prijaznih stevardov je zletelo mimo in prispeli smo v New York. Morali smo čez dolge vrste mejne kontrole in ko smo končno prišli mimo večih pultov državnega osebja, se je začelo iskanje našega stanovanja.

Na poti smo zamenjali več prevoznih sredstev, od vlakov do metrojev. Prehodili smo kar nekaj milj newyorških ulic in mostov preden smo prispeli do našega stanovanja. Na zunaj ni bilo videti preveč obetavno… Poklicali smo našega gostitelja, ki mam je prijazno predal ključe in nam razkazal stanovanje.

Notri je stanovanje čisto in solidno, ima 4 spalnice, kopalnico in kuhinjo. Včasih sicer imamo težave z odplakovanjem, vendar nič hujšega.? Lahko pa pijemo vodo kar direktno iz pipe, baje je tukaj v New Yorku  voda še najčistejša…

Po kratki osvežitvi smo se odpravili na metro in skočili na Times Square. To je glavna, najbolj živahna in najsvetlejša newyorška ulica. Polno svetlobnih panelov, barov, trgovin, restavracij, uličnih umetnikov… Danes smo se tu le na kratko sprehodili, zavili v par fast food restavracij (vsak v svojo najljubšo) in opazovali dogajanje na ulici. Z Juretom sva si privoščila najprej Meka (zanj!), potem pa še mehiški žar (zame!)… Moram reči, da je bilo zelo okusno in, da sem končno vzljubila mehiško hrano.

Po zelooo dolgem dnevu smo počasi postali “utrujenčki”. Vrnili smo se na metro in šli nazaj v stanovanje… Nekaj pa moramo pustiti še za jutri!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: