NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Tour guide Dubaj

Pa smo spet nazaj! Točno 6 mesecev odkar sva potovala na Tajsko, sva se z Jurčkom podala na kratek trip v Dubaj. Očitno boljšega tajminga ne bi mogla izbrat, saj je spet napovedano slabo vreme čez prvomajske počitnice, tako da hura! Midva pa na toplo. 🙂

Odletela sva v nedeljo 24. 4. 2016, 18.45 iz Zagreba, kamor sta naju odpeljala mami in oči po nedeljskem kosilu in ogledu moto GP-ja. Komaj sva že čakala ta oddih, zato nama je let minil hitro in mirno (vsaj meni 😛)… Hrana na avionu je bila kot vedno bolj švoh, filmi pa odlični! Pristala sva okrog 4.ure zjutraj na letališču v Dubaju. Fensi, malo manj kot Doha, ampak se vidi da so polni! Predno sva se prebila mimo imigracijskih pultov, malo naštudirala metroje in zemljevid, je bila ura 7.00, ko sva prispela in (končno) našla najin hotel – Four seasons by Sheraton.

Najin hotel je bomba! Sem to že povedala? Bomba! 4 zvezdice, bazen, fitnes, restavracije, velika kopalnica, še bolj ogromna soba, prijazno osebje… Tako do nama ponudili osvežitev, tuš, brisačo in prostor kjer lahko do najinega check-ina shraniva kufer 😊 Ni bed!

Ko sva si končno umila zobe, se preoblekla in ofrišala, sva se podala v lov za zajtrkom… Malo sva raziskala najino ulico in ugotovila, da je ful fajn. Veliko restavracij, kafičev, trgovin… Kupila sva si nekaj v trgovini, jaz sem itak rabila dnevno dozo sadja 🙂 Zraven najinega hotela je trgovina, ki dela 24ur na dan! Kako noro je to?

 

Vglavnem tu sva imela tudi odhod na najino turistično turo po mestu, ki sva jo rezervirala že doma preko dubajskih kuponkotov. No in zdaj zagotovo veva, zakaj je bil ta izlet na kuponkotih! Kot da ni bilo dovolj to, da so zamujali in sva se “cvrla” na dubajskem soncu že ob 9h zjutraj!(ja tukaj je noro vroče skooos!) – Sonce vstane ob 6h ob 8h zjutraj žge kot na žaru! Meni to zelo odgovarja!

Zamujali so, zraven naju je stal očitno nek agent v srajčki, ki je znal točno tri besede angleško, med drugimi nama je pol ure govoril: Wait here! On pa cel živčen postopal gor in dol in telefonaril nevemkam. Ko je pomoje dojel, da sva že malo gotova (živčna, naveličana čakanja, zdelana od leta) naju je posedel v svojega Chevrolet Sparka, navil klimo na maximum in spet: “Wait here!” Takrat se nama je začelo dozdevati, da nekaj ne štima!
Čez nekaj 10min pripelje dve črnki,  nista bili ravno suhici, k nama v avto. (Uredu ženski, ena iz Londona na obisku pri drugi – frendici iz Abu Dhabija, ki sta šli na ogled Dubaja – z busom in turističnim vodičem – no vsaj tako sta mislili! Kot tudi midva…) Naš vodič, neangležar, voznik, agent pravi, da se ogled začenja zdaj! Črnki znorita, kje je bus in turistični vodič, midva se smejeva, un dec čist živčen, skos na telefonu… Mal je blo smešno vse skupej res!  Nakar nas vrže ven pred muzejem, in smo kupili vstopnice in šli en krog. Vodič nas je čakal v avtu na klimi…

Ko smo prišli nazaj, je tečne gospe čakal voznik z malo večjim avtom. No pa se ju je znebil! In tako smo šli – na privatno turo! Voznik je bil faca, ni imel pojma o ničemur razen o cestah v Dubaju… Peljal naju je do palače, palme, marine, na znamenito plažo Jumeira, do Burj Khalife, Sky Dubai, Burj Al Araba, raznih vodnih parkov, promenade…

Na koncu pa seveda še v Dubai Mall – šoping center, ki je večji kot Ivančna! Ne hecam se. Notri je drsališče, kinematografi, miljon trgovin (ni da ne bi našel, vse so tu…), kavarnic, vsaj 40 restavracij, na sredi se nahaja ogromen akvarij z ribami, morskimi psi, listi, potapljači! Noroo!

Najprej sva se okrepčala v tajski restavraciji. Ja – ne morem iz svoje kože, in ja – tudi Jure! S polnimi trebuščki sva se odravila naprej… No in zraven ogleda nama je pripadal še ogled akvariuma in podvodnega zoo-ja! Po nekaj začetnih komplikacij s kartami, sva potem noro uživala!

Okrog 17.ure naju je pobral najin osebnj šofer s svojo limuzino in naju odpeljal v hotel. Namestila sva se, osvežila in seveda šla sprobat hotelski bazen!

Milina! Potem sva pa popadala v postlo! 😊

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: