NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

  • Home
  • /
  • potovanja
  • /
  • Madison Square Garden, izlet z ladjico in ogled tekme Yankee stadium

Madison Square Garden, izlet z ladjico in ogled tekme Yankee stadium

Pozdravček iz sončnega in toplega New Yorka!

Danes smo imeli kar veliko ogledov in pustolovščin v planu, zato smo vstali že pred 7. uro zjutraj… Zapustili smo stanovanje čez slabo uro in se podali na “lov” za zajtrkom. Sklenili smo, da se z metrojem odpeljemo do Madison Square Garden-a (MSG), svetovno najbolj znane arene in tam poiščemo nekaj za pod zob.

Sprehodili smo se do dvorane, vstopili in prijavili na ogled. Vsak je dobil svojo kartico obiskovalca za vrat in smo šli! Imeli smo super vodičko, ki nam je povedala vse o zgodovini, konstrukciji, pomembnih dogodkih v dvorani ter še veliko drugih zanimivih reči. Ogled je trajal kar 1,5 ure… Videli pa smo vse: od dvorane, ki je bila tokrat pripravljena za hokejsko tekmo, garderob, sobe za pivo, lounge za VIP obiskovalce tekem/koncertov in tudi njihove elitne suite…. Bilo je res zelo, zelo zanimivo!

Ko smo končali z ogledom, smo se sprehodili še mimo trgovinice z dresi, kapami in drugimi rečmi ekip Knicks (košarka) in Rangers (hokej). Počasi smo se sprehodili do “pier-a”, pristanišča, kjet nas je že čakala ladjica.

Prevzeli smo karte in se malo spočili v bližnjem parku zraven pristanišča, kjer je bila zasidrana velika letalonosilka.

Okrog 13.30 smo se začeli vkrcavati na ladjo, na katero so spravili kar 600 ljudi. Komaj smo še našli par sedežev na palubi, za kar nam je bilo po koncu izleta (po 2,5 urah!) kar malo žal… Sonček in prijetno pihanje vetra sta naredila svoje! Z ladjico smo naredili cel krog okrog Manhattan-a, pluli pod 20 mostovi in videli kar 22 tunelov. Vodič Andy je bil totalna faca in res ga je bilo zabavno poslušati.

Vožnja je minila hitro in že smo se zasidrali nazaj v pristanišče. Želodčki so se počasi že začeli oglašati (vsaj moj!) zato sva z Jureom zavila v mojo priljubljeno mehiško. Nevem kako je to mogoče, ampak danes sem dobila kar tri tacose. Dva sem zmazala, za tretjega pa se je žrtvoval kar Jure, ki je prvič probal avokado! Ni ravno Mek. ? Ura je bila kar naenkrat 6 pm in midva z Juretom, Ana ter Jožko smo se odpravili na drugo stran New York-a v Bronx na Yankee stadion. Kupili smo namreč vstopnice za ogled tekme New York Yankees proti Baltimore Orioles. Z metrojem smo se vozili kar dolgo časa in ko smo prišli pred stadion, je kar mrgolelo ljudi! Komaj smo našli konec vrste za vstop v dvorano!

Na srečo je vse potekalo kar hitro in tako hitro sem na vhodu ob pregledu torbice ostala brez svojega lepe rozaste selfie palčke… Še vedno mi je hudo zanjo! Nevem sicer zakaj so jo vzeli, ampak očitno je taka njihova politika. Ko smo vstopili pa… Dogodek in pol! Tisoči ljudi, feni v NY Yankee majicah, kapah, verige restavracij, barov, vonj po pohanju… Povzpeli smo se čisto na vrh stadionu, fanta sta si seveda morala privoščiti pivo za $12 in potem… sam dolgčas. ? Še vedno ne razumem pravil tekme, medtem ko igralci brezglavo tekajo gor pa dol po travi. Ampak ostali okrog mene so pa čisto obsedeni!

Zapustili smo tekmo še pred koncem, zato rezultata tekme žal ne vem…. Mi je pa Jure na poti ven privoščil lepo rozasto čepico NY Yankee, kot da sem ta huda oboževalka.? Sledila je še vožnja z metrojem, par prestopov postaj, sprehod čez most in že smo bili doma. Opečeni in ožuljeni. ?

 

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: