NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Križarka Norwegian Sky

Živijo.

Moja morska slabost se je končno malo umirila… Vrjetno jo je rešila tista fensi solatka z italijanskim prelivom v ugledni restavraciji. No še vedno se mi tla malo majejo, vendar lahko pišem. Čeprav ne vem točno, kdaj boste tole lahko brali (upam, da asap!), se bom potrudila…? – Na ladji namreč ni wi-fija. ??

Danes smo prvi dan lahko malo povlekli spanec, zato sem tudi jaz potegnila in spustila fitnes. Pojedli smo vse ostanke hrane (beri: jaz jabolko&banano, ostali toaste) in spakirali kovčke. Čas je bil za selitev! In sicer na ogromno križarko Norwegian Sky, s katero točno sedaj plujemo proti Bahamih.

Čas, ko smo čakali na taksi, smo izkoristili še za zadnje slike z našega balkona, ki je odpiral pogled na center in miamijski zaliv.

 

Odjavili smo se iz hotela, taksi nas je že čakal (+pribil drago čakalno uro!)… Ker “baje” (po taksistovo) prtljago nismo mogli stlačiti v en velik kombi, smo se morali peljati z dvema in preplačati tarifo. Fajn! Brez zadržkov lahko povem, da so taksisti nateguni!

Prišli smo v pristanišče okrog 11h, odložili kufre in se čekirali za vkrcanje… Kmalu smo že stopili na ogromno križarko Norwegian Sky, ki bo naš dom naslednje 4 dni in bo zagotovo! Eno samo veliko doživetje!

 

900-članska elipa na krovu je prijazno pozdravila več 2000 gostov na palubi. Malo smo se razgledali, nato pa zavili v bar ob bazenu in jacuzzijuh, kjer smo si privoščili prvi mojito.

 

Zadišalo je po hrani in tako smo šli na bife kosilo na zgornjo palubo. Izbire več kot si lahko predstavljate. Vsak je našel zagotovo nekaj, mah ne nekaj, preveč! zase in tudi jaz sem se končno napokala do fula.

Dan je minil hitro in s prestavljanjem po ladji… Preden smo izpluli smo spili še pijačko, dve ali tri, se slikali, se šli nastanit v male razkošne kabine in prečekirali aktivnosti na ladji. Jure je seveda poizkusil tudi košarkaško igrišče.

Točno ob 17h smo izpluli in to je bil največji pool parti kar sem jih videla, podobno kot Zrće. Postregli smo si s pečeno koruzo, mesom z žara in dodatnimi koktejli. Čiiiirs!!

Do večerje smo sproščeno posedali na zadnjem delu ladje na palubi in opazovali, kako se oddaljuje mesto… Dobili smo pa celo še nekaj sončka!

Uredili smo se za a-la-cart večerjo v restavraciji Palace, kjer smo se počutili kot visoka družba. Hrana ob kozarcu muškata je bila res top! In boljšega ananasovega kompota z burbon vanilijo in jabolčno omako še nisem jedla! Mmmm.

Po večerji smo odhiteli na predstavo v teater, kar se je izkazalo za odlično odločitev, saj smo se nasmejali do solz. Po predstavi pa še na hitro na eno pijačko in v kabino spat. Na postelji naju je čakalo presenečenje od častnika menegerja iz Hrvaške Nigela, ki smo ga spoznali na večerji… Kako prijazna gesta!

Jutri nas čakajo Bahami. Moram spat in sanjat pujske in flamingote v turkiznem morju. Do jutri!

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: