NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Seminyak&Canggu

Priznam! Danes sem se zbudila utrujena. Do 2h zjutraj sem iskala najin hotel v Ubudu, ker je prišlo do napake in je bila rezervacija odpovedana. Nič nisem našla, ker očitno vsi turisti prihajajo na Bali zaradi neljubih dogodkov na Lomboku in Gilijih…

Spakirala sva nahrbtnika in se tako brez cilja podala na pot. Na recepciji smo se poslovili, saj sta Jožko in Ana ubrala malce drugačno pot kot midva in smo se tukaj ločili… Taksist naju je pobral ob 5.30 in naju zapeljal do letališča. Čez dobro uro sva se že vkrcala na letalo proti Baliju. Let je trajal eno uro in skoraj celega sva prespala. Ko sva čakala na prtljago, sva tuhtala kaj lahko narediva… Tako sva naredila plan, da preden zavijeva v Ubud, narediva par dnevni postanek v Seminyaku.

S taksijem sva se zapeljala do hotela in vprašala za proste sobe. Na srečo so jih imeli in tako imava midva par dni čisto hud, dizajnerski in ko žurerski hotel v Seminyaki, natančneje v Legionu.

Obmorski kraj je zelo turističen, trgovinice, restavracije in ljubke kavarne na vsakem koraku. Takoj nama je postal všeč. Najprej sva si privoščila kosilo, nato pa sva šla na lov za skuterjem, saj sva sklenila, da popolnoma raziščeva južni del Balija v dveh dneh.

 

Najem skuterja ni bila ravno težka naloga, saj so jih ponujali na vsakem koraku. Tako sva že kmalu sedela na motorju, jaz z roza čelado na glavi, Jure pa z otroškim navdušenjem v očeh. ?

Pot naju je vodila po nabito polnih cestah do Canggu-ja. To je “surferski” kraj, kjer je še več dobrih kavarn in resravracij, predvsem z organsko in vegansko hrano. Končno nekaj zame!

Plaža tu je temna, s črnim peskom, valovi pa tako veliki, da jih lahko “obvladujejo” samo surferji. Premaknila sva se v prijeten lokaček na plaži in ob pitju kokosa opazovala dogajanje okrog naju…

 

Čas je bil že za večerjo, zato sva poiskala slavni lokal Nolu Bowls, kjer strežejo smuti sklede in drugo organsko hrano. Prijeten ambient v zelenju odetem lokalu naju je očaral. Nato pa še hrana! Jaz sem seveda naročila bowl-o z domačo granolo, Jure pa hamburger. Oboje je bilo ekstra okusno!

 

Počasi sva se vrnila v hotel, saj sva želela preizkusiti še hotelski bazen… Dan sva zaključila z nočnim plavanjem in sproščanjem ob bazenu. ? Spat pa danes brez budilke. Do jutri!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: