NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Rockefeller center, Empire Sate Building

Evo… Pa je minil že naš tretji dan v New Yorku. Kot vedno, smo ga maximalno izkoristili!

Zjutraj smo zgodaj vstali in se z metrojem odpeljali do Times Square-a, kjer smo skočili na bus Hop on-Hop off. Danes smo imeli v planu vožnjo po New Yorku in ogled večjih znamenitosti.

 

Prvič smo skočili z busa, ko smo zagledali prijetno “zajtrkovalnico”, kjer smo si privoščili kavo, omlete, džuske in sadje. Ko smo se napokali, smo si poiskali sedeže na vrhu avtobusa in si ob poslušanju vodiča ogledovali lepote New York-a. Izstopili smo šele pri Rockefeller centru, kjer smo si najprej privoščili pivo/kavo/sok v fensi baru pod samim Rockefeller centrom.

Ogled smo imeli čez eno uro in tako smo se točno 13.40 povzpeli prav na vrh obsevatorija – ploščadi na vrhu stavbe, ki je visoka kar 266m in ima 70 nadstropij. Razgled na Empire State Building, Central park, reko Hudson in druge okoliške visoke stavbe je bil osupljiv!

Odpravili smo se navzdol in zavili v (meni že poznani) mehiško žar. Pa so spet padli tacosi! Od te hitre hrane mi je že malo slabo! Spet smo skočili na naš bus in se odpeljali do Uniona square-a… Tam so čisto slučajno imeli ” moji frendi” vegani nek zbor. ?

Ko smo prehodili veliko in še več, da smo prišli do Bryant parka, smo si tam privoščili sproščujoče popoldne. Fantje pa par pirčkou, čisto poceni! Dočakali smo sončni zahod, vročina pa še kar ni popustila. Danes smo imeli kar 28 stopinj! Noro, imamo vreme, ki ga lahko samo sanjaš!

Počasi smo se sprehodili do Empire State Buildinga, saj smo imeli v načrtu še en vzpon na najvišjo stavbo New Yorka… Med leti 1931-1970. Stavba je visoka kar 443,2m in ima 102-nadstropja! Nočni pogled na New York je bil še bolj osupljiv kot dnevni!

 

Očarani nad New Yorkom vedno bolj… ? Sledil je sprehod do apartmaja in počitek, saj je jutri nov dan, poln novih dogodivščin!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: