NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Bahami

Danes je bil dan za Bahame. Čeprav smo se morali izkrcati že okrog 8.ure zjutraj, sem vseeno prej še hitro skočila v fitnes, kjer sem ujela najlepši sončni vzhod.

Okrog 7.30 smo si privoščili zajtrk na palubi in na sončku opazovali pristanišče v Nassau.

Izkrcali smo se, naredili par fotk pred križarko in se odpravili skozi pristanišče v center. Vmes so nas “napadali” turistični vodiči, taksisti in razni drugi ponujalci uslug, a mi se nismo dali…

Vse dokler nas zadnji taksist prepričal, da je še prezgodaj in jev centru vse zaprto… Sedli smo v njegov taksi in odpeljal nas je na Paradise island, otoček na katerem stoji Atlantis – veriga najbolj prestižnih hotelov z vodnim parkom in drugimi aktivnostmi.

 

Odložil nas je pri plaži Cabble beach, ki naj bi bila imenovana za najlepši plažo. Ko smo prišli do tja, moram reči, da smo bili vsi kar malo razočarani. Mivka je bila svetla in lepa, vendar morje (ocean) je bilo divje, valovi so bili več metrski in predstave o turkizni vodi, so se v hipu razblinile…. No lepo, vendar mislim, da smo si vsi tole drugače predstavljali.

Na plaži smo preživeli kar pol dneva, slikali smo se, kopali, preskakovali valove, dremali, pili Corone in nazdravljali za Špelin rojstni dan! Vse najboljše!! ❤️

 


Okrog 14.00 smo se s taksistko, ki nam je povedala različne zanimive zgodbe (med njimi tudi to, da je bil orkan “Matthew kar slab dečko” in da se je tisto jutro zbudila do vratu v vodi!) in nas odpeljala v center.

Dve uri smo se sprehajali po mestu, kupovali spominke, se slikali zraven znamenitosti in uživali v bahamskem utripu življenja…

Našli smo tudi obmestno plažo Junkanoo beach, ki je bila veliko bolj podobna “bahamski” predstavi – mirno morje, turkizna voda in lokalčki na plaži. Škoda, no pa pridemo sem naslednjič!

Ob 16.30 je bil čas za vkrcanje nazaj na ladjo, saj smo izpluli ob 17h. Šli smo na kosilo na palubo in uživali v pogledu na oddaljevanje Nassau-a.

Ujeli smo tudi enega lepših sončnih zahodov, kar sem jih kdaj videla…

 

Kljub temu, da nismo bili zvečer lačni, smo se odpravili na fensi večerjico v restavracijo. Danes je častila Špela, saj je bil njen rojstni dan! ?

Po večerji smo si privoščili še pijačko ali dve v baru in se počasi odpravili v posteljo. Lahko noč!

P.s. No, pa da nam ne boste tako “fouš”, vam lahko povem še kako so nas “zafrknili”s križarjenjem. Namesto 3 dneh na Bahamih, je bil danes prvi in zadnji dan tu… Zaradi orkana Matthew-a, so našo pot preusmerili na Key West (kjer smo že bili), jutri pa je naš “dan na morju”, saj je do tja kar daleč in se bomo vozili cel dan. No tako! Ubistvu smo kar razočarani, vendar nimamo kaj… Bomo vseeno izkoristili križarjenje, čeprav pujskov in flamingotov v turkizni prosojni vodi ne bomo videli… Mogoče naslednjič!

 

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: