NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Singapur

Pozdrav iz vročega, vlažnega in vremensko nepredvidljivega Singapurja!

Pokonci sem že več kot dva dni skupaj, če odštejemo par neudobnih dremežov na letalu… ? Ampak Singapur je tako zanimiv, da s puncami enostavno nimamo obstanka in želimo izkoristiti prav vsaku uro v tem internacionalnem in presenetljivo zelo dragem mestu! (Dejansko je uvrščen na 1. mesto na lestvici najdražjih mest!) S stanjem naših denarnic vas seznanim čez slabe dva dni…?

Naše potovanje se ni začelo ravno obetavno.. Tajdica, četrta članica Zanzi ekipce (z istimi puncami sem potovala na Zanzibar pred letom in pol), je hudo zbolela in je morala ostati na žalost ostati doma v Sloveniji… ☹️ Kakšna smola! Res jo že zdaj pogrešamo!

Pot smo začele z vožnjo z avtom do Ljubljane, nadaljevale s kombijem do Dunaja, od tam pa smo letele v London.

Kratekprestop na letališču Heathrow smozapolnile z okusnimkosilom in dobro Starbucks kavo.

 

 

Psihično in fizično smo se namreč morale pripraviti na najdaljši let v našem življenju, ki je trajal kar 13ur do Singapurja. Vendar ob okusni hrani in izboru odličnih najnovejših filmov je minil kot bi mignil. ? Letalska sružba British Airways je pozitivno presenetila.

V Singapurju nas je pričakalo ogromno in moderno letališče Changi, kjer ni manjkalo prijaznega osebja, ki je pripravljeno pomagati na vsakem koraku. Po opravljenem imigracijskem postopku, smo se tako prepustile nasvetom osebja in z lahkoto našle pot z letališča do našega hotela. Lahko rečem samo to, da smo “naštudirale” že vse linije metrojev in avtobusov… Tudi naše okrožje Kampong Glam imamo že v malem prstku!

 

Med pešačenjem od postaje do hotela, nam je sicer malo “zagodla” tropska nevihta, ki pa so baje tukaj stalnica. Singapur namreč leži le 1 stopinjo severno od Ekvatorja in spremenljivo vreme sploh ni nič posebnega.

Prispele smo v naš hotel v arabskem delu mesta, ki je prikupno, turistično ter polno ulic z barčki in restavracijami. Naš Cube “kapsulni” hotel je novejši, modernejši, čist in… Zelo miniaturen. Soba je velika ravno za tri kufre, spimo pa v kapsulah, ki spominjajo na tiste majhne “luknje” v vesoljskih postajah. Vsakodnevno oblačenje, pakiranje in iskanje osebnih stvari, bo tukaj še zelo zanimivo.

Prijavile smo se v hotel, se osvežile, zavile v najbljižjo menjalnico in zamenjale evre v singapurske dolarje (1€=1,59SGD). Letalska hrana se je že zdavnaj polegla, zato smo zavile v prijetni lokalček na naši ulici Blue Jaz, kjer smo si privoščile večerjo. Tri punce z različnimi okusi smo tako poskusile ribo, piščanca in zelenjavo. Vse je bilo zelo okusno!

Ploha je vmes ponehala, zato smo hitro skočile na metro in se odpeljale do Marine bay-a. Tam nas je najprej navdušila osupljiva najznamenitejša stavba v Singapurju – Marine Bay Sands. Stavba, ki jo sestavlja luksuzni resort, nakupovalno središče, skozi katerega vodi kanal z vodo (podoben tistemu v Benetkah), najboljše restavracije, muzej, gledališča, največja igralnica na svetu in ogromna ploščad na vrhu kompleksa, ki slovi po znamenitem, fotogeničnem neskončnem bazenu. Marsikateri gost tega hotela je za plavanje (in fotkanje) v njem pripravljen odšteti več kot $500 na noč. Ko se naslednjič vrnemo v Singapur, ga zagotovo preizkusimo.

 

Sprehodile smo se po parku Gardens by the bay in preizkusile naše fotografske sposobnosti.

 

Vse te luči, odsevi mesta v vodi, ploščadi in mostovi po katerih smo se sprehodile, so nas pustili brez besed. Jutri se zagotovo vrnemo!

Ker je bila ura že precej pozna, nas pa je začela dajati utrujenost, smo se počasi vrnile proti hotelu… Sestavile smo še hiter plan za jutrišnji dan, se še malo podružile na svežem zraku pred hotelom in se odpravile v posteljo.

 

Jutri nas čaka dooolg dan, če želimo raziskati vse najlepše kotičke tega mesta.

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: