NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Miami Beach, Jungle Island, Key Biscayne

Evo pa je prišel dan, ko smo se morali izkrcati iz naše prelepe in veličastne križarke Norwegian Sky.

Vstali smo zgodaj, saj smo imeli danes toliko v planu, da je bilo najbolj pametno čimprej začeti dan.

Zjutraj smo na hitro spakirali in ob 7.30 že jedli zajtrk na zgornji palubi z razgledom na miamijsko pristanišče. Še zadnjič smo se najedli do sitega (ali čez) in se z veliko prtljage odpravili z ladje.

Osebje križarke nam je še zadnjič pomahalo z ladje. Spet smo se seveda morali cariniti, potem pa smo poiskali taksi, ki nas je zapeljal do letališča do avtocentra, kjer smo si izposodili naše prevozno sredstvo za naslednja dva dneva – ameriški kombi Dodge.

 

Odpeljali smo se do centra, parkirali in skočili na “hop on-hop off” turistični avtobus z vodičem, ki nas je vozil/vodil po Miami-ju.

 

 

Izstopili smo na postaji Miami Beach-a, se sprehodili po plaži, in promenadi, slikali hiško obalne straže in se preprosto čudili lepoti, ki nas je obdajala.

Pot nas je vodila mimo glavne shopping ulice Lincoln street, ma kateri najdeš vse slavne in poznane trgovinice, butike, restavracije…

 

Tam so fantje zavili v McDonalds na kosilo, midve z Ano pa sva si prvoščile PadThai v Woku. Mmmmm. ?

Poiskali smo najbližnjo postajo našega avtobusa in skočili gor ter se peljali nekaj ulic naprej do Jungle island-a, nekakšnega živalskega vrta, v katerem bivajo živalice iz džungle… Ogled je bil zelo zanimiv! Polno različnih vrst papig, ar, tigrov, ligrov, levov, opic… Ujeli smo še celo predstavo.

Čas notri je izjemno hitro minil, vendar smo morali naprej… Skočili smo na bus in se odpeljali do parkirišča, kjer smo imeli parkiranega Dodge-a.

Odpeljali smo se, saj smo želeli ujeti sončni zahod na Key Biscayne-u. To je območje parka, kjer je ena lepih plaž (baje) v Ameriki, rekreacijske površine, pomoli in tudi sloviti svetilnik… Na kratko – zelo lepa scena. Malo smo se sprehodili okoli, poslikali in uživali v soncu, ki je počasi lezel za oblake. Noro lepo!

Ker so park počasi zapirali, smo se odpeljali nazaj proti našemu motelu. Vmes smo naredili kratek postanek v Starbucks-u (mnjamii najboljša kava z mandljevim mlekom!) in seveda nismo mogli mimo “fast fooda”, brez da bi Jure pojedel en velik hamburger. ?

Prispeli smo v motel okrog 21.30 utrujeni in nujno potrebni tuširanja. Danes nas je sonce kar dodobra skurilo! Motel je tipičen tak kot ga vidite v ameriških filmih. Kar malo strašljiv scenarij. ?

Jutri nas čaka še zadnji dan v prelepem Miami-ju in moramo spat, da bomo vstali zgodaj in ga dodobra izkoristili! Do jutri lahko noč!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: