NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

  • Home
  • /
  • potovanja
  • /
  • Central park, Museum of Natural History, Stand up comedy

Central park, Museum of Natural History, Stand up comedy

Pa je minil še en dan v “Velikem Jabolku”!

Danes smo malo potegnili s spancem in se odpravili iz stanovanja šele okrog 8.30, opremljeni s puloverji, saj je napoved vremena kazala kar 10 stopinj manj kot včeraj! Skočili smo na metro po ustaljeni nam že zelo dobro poznani poti in se ustavili v cafe-ju na zajtrku. Omlete, sendviči, kava zame, itd. Stopili smo iz cafeja direktno na postajo našega hop on-hop off busa in se danes odpravili na zgornji stran Manhattan. Pot nas je vodila mimo Columbus circle-a, Harlema, slavnega muzeja Gugenheim-a in Metropolitana, ZOO-ja…

Odpravila sva se na “sprehodek” skozi Central park, ogromen pravokotni, umetno narejen park z osmimi umetnimi jezeri sredi Manhattan otoka. Ljudje tukaj tečejo, se družijo in na splošno uživajo v svoji “zeleni oazi” sredi betonskega mesta.

Pot naju je vodila prav do Muzeja naravne zgodovine, kjer sva se zamudila skoraj polovico dneva! Muzej je ogromeeen in ima toliko zanimivih stvari za pogledat, da dol padeš!

Zašla sva med sesalce in poslikala par razstavljenih živali in tudi ljudi. In potem v džunglo, kjer se je Jure seveda moral slikati s tigrom! Nato sva prišla do oceanije, kjer naju je očaral model sinjega kita v naravni velikosti. Pa mroži, morski levi, delfini, tune, severni medvedi… Sklenila sva, da ne smeva več izgubljati časa, da nama ga ne zmanjka za dinozavre. In tako sva preskočila kar 2 nadstropji in se odpravila v 4. nadstropje na oddelek s fosili in dinozavri. In tako sva se za nekaj ur izgubila med okostji T-Rexa in drugij dinozavrčkov. Občutek je bil neverjeten, skeleti pa ogromni… Kot bi se premestila nazaj v čas, ko so še obstajali…?

 

Prišla je ura kosila in odpravila sva se ven, skočila na metro in na Times Square. Tam sva prečkala nekaj ulic in avenij ter si danes izbrala Wok za kosilo. Meni je bilo top! Riževi rezanci s tofujem na bangkoški način. ?? Po kosilu paše seveda še kavica v Starbucksu… ? Ob 18.30 pa smo se že dobili s celotno ekipo v Bryant parku, saj smo bili danes vsak na svojem koncu. V planu smo imeli popivanje na mehki, preprogasti travici v parku, vendar je kar dobro shladilo, zato smo se odpravili na hamburger.  Še dobro, da sem bila sita!?

Zavili smo tudi v M&M trgovinico…


Odpravili smo se proti metroju, nakar nas je kar naenkrat ustavil dečko, ki je prodajal vstopnice za stand up komedijo. Malo smo zdilali, plačali na koncu čisto preveč, ampak za 90 minut smeha – se je splačalo! Vsi komiki so bili “za crknit” smešni, tudi ob pogledu na račun od pijače, ki smo jo spili!

Prijetno smo zaključili večer in v mrzlem vetru komaj prilezli do fleta.  Do jutri!

 

 

 

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: