NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Tulum

¡Hola!

Tulum – je bila ena izmed mojih top destinacij, ki sem jih želela obiskati na tem potovanju. Moja največja želja je bila obiskovati privlačne Insta lokalčke ob najlepši beli plaži s turkiznim morjem v objemu prave džungle. Iskreno pa vam tukaj priznam, da sva bila ob prihodu v Tulum precej razočarana.

Nastanitev je bila daleč od tega, da je pozicionirana na sami plaži, kot je lastnik le-te navedel na Booking-u. Cesta, ki je ločevala najin “kontejnerček” od plaže, nama je bila še najmanjši problem. Vsak košček javne! plaže so si tu okoli namreč lastili “plažni fensi” klubi… Priti do plaže je bila tako vsak dan prava misija: “Ali greva najprej v klub na pivo za 8€ pa potem na plažo, ali mogoče na en guacamole za 15€…? Kdaj pa greva potem sploh na plažo? Bova ostala kar v klubu v senci, kajne?” Daleč od tega, da na dopustu paziva na zapravljanje denarja (ker zagotovo ne, prej obratno?), vendar se tu definicija “preprostosti” in “enostavnosti”, ki je bila čar prejšnjega otočka Holbox, izgubi…

Beach Club Coco in njihove slavne gugalnice

Ponavadi sva se itak! na koncu zataknila v udobnih foteljih kluba in se na koncu prijela za glavo, ko so izstavili račun…? Ampak brez obžalovanj, tudi to sva seveda z veseljem izkusila in prav nič nama ni manjkalo!

Moj najljubši beach club La Luna

Druga stvar, ki naju je motila na tej prestižni lokaciji je smrad. Ja prav ste prebrali… Pa ne govorim o smradu, ki te zadane v kakšni azijski državi z noro vlažnim podnebjem, za 20 sekund, ko greš mimo kontejnerja. V Tulumu smrdi neprekinjeno, po smeteh, kanalizaciji… Smeti so vsepovsod. Na eni strani fensi klub, pred katerim vrsta bogatih Američanov, urejenih od glave do pet, čaka na vstop, a zraven na tleh ducat smrdečih smeti. Si predstavljate?

Tretja negativna stvar pa so zagotovo komarji. Tej mali pikci so tako tihi in hitri, da te popikajo, še preden ti je karkoli jasno. Noben repelent jih ne ustavi, dejavni so podnevi in ponoči, odporni pa tudi na veter srednje jakosti. Toliko pikov komarjev v življenju še nisva imela. Tulum je več kot očitno njihova baza, trezni turisti pa njihobe žrtve. Očitno imajo še posebaj radi vegane. ?

Tako kot pravijo, da ljudi ne smeš soditi po prvem vtisu, tudi krajev ne bi smeli. Že po dveh dneh raziskovanja, nama je Tulum prirastel k srcu. Raziskovala sva Instagram fotogenične točke (za sliko celo stala v vrsti), skrite boho kotičke, preslabe in zjahane ceste, probavala različne lokale s takosi, buriti in fajitami..

Zapeljala sva se do bližnje Gran cenote, kjer sva plavala z želvami.

Obiskala sva laguno Kaan Luum, ki je bila za oko res nekaj posebnega (če odmislimo nekaj 100 turistov, ki so plavali v plitki vodi).

Raziskala sva plažo na severnem delu Tuluma in ugotovila, da imajo povsod težave z veliko količino morske trave. ? Plaže so v osnovi prelepe, s turkizno vodo in mokasto mivko.

Arheološkega dela obzidja pri Tulumu si žal nisva mogla ogledati, saj je namreč par varnostnikov dobilo korono in so morali celotno območje zapreti.

Moja najljubša restavracija je defitivno Raw Love, ki je seveda raj za vegane. Kar dvakrat sva tam preživela več ur in poskusila kar nekaj stvari z menija…

Juretova najljubša pa je zagotovo Burrito Amor, priporočava in sva mnenja, da le-te ob obisku Tuluma ne smete izpustiti!

Štiri dni tukaj je konec koncev zelo hitro minilo… Za povrhu vsega pa so zadnji večer policaji zaprli glavno cesto do južnega dela Tulum-a (baje zaradi nesreče), kjer sva imela najino naastanitev. Tako sva bila prisiljena za 3 ure poiskati lokal s takosi, Soli in margaritami. Ni bilo slabo!

Nazdravljam z Margarito za sestrin rojstni dan!

Ko sva danes zgodaj zjutraj odhajala, sem ugotovila, da mi je Tulum prav prirastel k srcu in mi ga je kar težko zapustiti… Je pa definitivno veliko lepši in mirnejši ob prvih jutranjih žarkih sonca, ko še vsi spijo in dejansko opaziš čar ceste, ki je presekala džunglo ter ob njej lokale, ki se bohotijo s svojo edinstvenostjo.

Do naslednjič!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: