NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Jakarta

Pozdrav iz meglene, smogaste in soparne Jakarte.

Po 28-ih urah poti iz Zagreba preko Dubaja v Jakarto, smo končno prispeli. ? Seveda nas je za dobrodošlico “nategnil” in dodobra oskubil že gospod taksist, ki nam je ponudil prevoz z letališča do hotela. Očitno je naša utrujenost naredila svoje in taksist je to znal izkoristiti. Ampak ta mali neprijetni dogodek smo pozabili takoj, ko smo vstopili skozi vrata našega hotela. Mislim… Vaau!

Presenečeni nad luksuzom in okusno izbrane notranje opreme smo se na hitro osvežili in se odpravili na “lov” za indonezijskim specialitetam. Moja družba ni bila preveč navdušena nad mojim predlogom obiskom tržnice s hrano, zato smo zavili v bližnjo restavracijo. Poskusili smo nasi goreng, nasi udok, pražen riž in še par drugih jedi, katerih imen se naučim v prihodnjih dneh… ? Vse je bilo zelo okusno! Fanta sta seveda morala poskusiti tudi indonezijsko pivo Bintang.

 

 

Kljub polnim želodčkim in soparnemu ozračju, smo se odločili, da se sprehodimo do parka Merdeka square, kjer stoji 132m visok nacionalni spomenik, ki simbolizira boj za svobodno Indonezijo. Park je bil skoraj tako živahen kot ceste, ki smo jih (komaj in s strahom) prečkali. Promet je tukaj namreč nor, nekako tako kot v vseh drugih večjih azijskih mestih… Milijon ljudi s skuterji, avti, avtobusi, tuktuki, vsi prilimani na trobe… Povrhu vsega pa še marsikateri semafor za pešce ne deluje, zebre pa so skoraj tako redke, kot so redki domačin višji od metra petdeset. ?

 

Sprehodili smo se tudi skozi nočni market Monumen, kjer sem upala na bogato izbiro sadja in smutijev, na koncu pa se je izkazalo, da je tržnica napolnjena z oblačili in drugimi ponaredki. Noben ni bil ravno razpoložen za šoping, zato smo se počasi vrnili proti hotelu…

Jutri zgodaj zjutraj pa nas čaka ponovno vkrcanje na avion za Yogjakarto. Pozdrav do jutri. ?

p. s. Današnji potres na Lomboku z amplitudo 6.4 nas ni zadel, saj smo bili še na poti, nekje v zraku. Na srečo.

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: