NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Jozani forest 

Jambo! Vipi? (=Kako?) Poa, poa! (=Dobro!)

Vstale smo kot običajno, jaz malce bolj zgodaj, ostale punce ok.9h. Šle smo na zajtrk, za katerega zdaj natakar že točno ve kaj jemo… Sveže stisnjen sok, sadje, palačinke, jajca… Ni da ni. ?

Malce smo polenarile ob bazenu, saj smo nameravale poklicati našega taksista, da nas pobere okrog 11h in pelje na izlet. Napoved za danes je bila namreč spet slaba in tako kajtanje spet odpade! ☹️ Vstavile smo tanzanijsko kupljeno sim kartico, vnesle kredite (denarčke za telefonurat) in stvar ni delovala. Ko smo vprašale v hotelu, so nam razložili, da bi nam morali registrirati tam kjer smo jo kupile. Fino! Na srečo naju je z Uršo prijazni hotelski voznik – Miki miška (ker ima taksi čisto okrašen z njo) zapeljal do Pajeta za pult kjer so prodajali kartice in vse smo uredili! Kakšna sreča!

Vmes smo poskusile še baobao (neko sadje v rozastem bonbončkastem ovoju) pri gospodični na šalterju in bil nama je tako všeč, da nama ga je Miki Miška prinesel iz trgovine. Kako projazno! Žvečile smo, da smo imele čisto rozaste jezike. Mogoče je to neka njihova “stvar”, kot npr. žvečenje tobaka. ?

Prišle smo v hotel, poklicale taksi in ta nas je že čez 15min čakal pred hotelom. Odpeljal nas je do Jozani forest-a, gozda kjer živijo slavne rdeče in črne opice, ki jih najdemo samo na Zanzibarju. Rdeče so vegiči (kot jaz) in očitno veliko bolj prijazne kot črne. Preden smo prišle, smo se ustavile pri domačinki in kupile poln nahrbtnik banan, tečen vodič pa nam ni dovolil hraniti opic, saj bi se lahko hranjenja s strani turistov “navadile”!! Ja, arees al kaj! No banane so tako ostale v torbi, opice so bile lačne in zato toliko bolj nezainteresirane za igro z nami. Par fotk od daleč/blizu, sprehod čez gozd in obisk mangrove gozda (=gozd oz. nekakšno močvirje, kjer rastejo drevesa in za rast uporabljajo slano vodo/morje…). Bilo je še kar zanimivo, predvsem opice in sprehod skozi mangrove. ?

 

Okoli 2h smo se odpeljale nazaj v Paje, ker smo si privoščile kosilo v nam že znani restavraciji. Malo smo polenarile še na plaži, opazovale goveda, ki so se sprehajala po plaži in se prepričale, da res nobenega kajterja ni v vodi. ?

Danes smo odšle malo prej s plaže in malo polenarile ob bazenu.  Za večerjo so si punce privoščile palačinke z Nutello, jaz pa sadno solato. Ker je petek dan za metek, smo se odločile, da gremo na dve pijački v Paje, vendar na za predolgo, saj naju s Tajdo jutri čaka tečaj kajtanja. Medtem ko smo čakale taksi, smo igrale bao (nekakšna družabna igra za dve osebi s kamenčki) in žvečile baobao (neki kiselkasti sadeži z začimbami, ki jih žvečiš kot tobak).

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: