NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Watamu National Park – Safari Blue

Hakuna matata!

V swahilskem jeziku to pomeni uživaj življenje! Danes sva resnično uživala na izletu z ladjico po Nacionalnem parku Watamu ali drugače rečeno “Modri safari”.

Od navdušenja seveda nisem mogla spati, zato sem že ob 6.30 imela bazen popolnoma zase. Sicer mi je bil tek po plaži zelo vabljiv, vendar si še nisem opogumila. ?

 

Spakirala sva najin izletniški nahrbtnik, vzela sončno kremo in brisače ter se odpravila na zajtrk. Sadni kotiček je bil zopet samo moj. Toliko mangov in pasijonk bom pojedla v teh štirih dneh, da bo hotel še na izgubi! ?

Točni kot švicarska ura 8.30 so naju “plažni dečki” pobrali na plaži in naju pospremili na drugo stran v zaliv z živo barvnimi ladjicami… Plačala sva zajeten kupček šilingov, počakala vseh 100 Italijanov, da so se primigali na plažo in potem smo se vkrcali. Kapitan Sulim je pognal motorček in počasi smo odbrneli…

Nacionalni park Watamu je zaščiten, zato je na vseh plažah velikooo trave. To pa zato, ker jo je prepovedano pospravljati oz. odnašati s plaže, saj je med travo polno ribjih jajčec, ki jih ob plimi odnese nazaj v ocean. Školjke in kamne je prepovedano nabirati, za škodovanje živim bitjem pa je dodeljena celo huda kazen!

 

Bolj smo se oddaljevali od obale, bolj smo napenjali oči… Iskali smo delfine! Ki pa jih ni bilo potrebno dolgo čakati… Po 10-ih minutah so že plavali pod mojimi nogami, ki so mi visele z ladje. Občutek je bil neverjeten! Kmalu so začeli skakati nad vodno gladino v sinhronem ritmu, veliki in mali mladički… In to samo nekaj metrov stran od nas! Doživetje je bilo resnično nepozabno! ?

Odpluli smo naprej, delfini pa so nas še kar nekaj časa spremljali… Kot bi se igrali z nami ali želeli, da jih slikamo… Kmalu smo prispeli do koralnih grebenov, kjer smo si nadeli maske in poskakali v vodo. To je bil moj najlepši in najbolj barven koralni greben v življenju! In toliko različnih, barvastih, miniaturnih in ogromnih rib! Škoda samo, da nama je goPro-jka izdihnila ravno to jutro in da nisem mogla vsega tega posneti! Poskusila sem narediti par fotk s telefonom v prav posebno vrečki, vendar slike niso za nikamor. Jure svojega novega Iphona ni želel žrtvovati, da bi sprobala njegovo vodoodpornost! ?

Ustavili smo se še na kajtrski plaži Garoda, kamor mislim, da se bom še vrnila! Veter ravno ni bil močan, zato v vodi ni bilo kajterjev…

Peljali smo se mimo mangrove gozda – gozda, ki raste v slani vodi. Prepoznaven je po svojih velikih koreninah, ki so ob oseki vidne iz vode… Kristalno čista voda in lesene afriške hiše s slamnato streho so bile res zelo fotogenična scena.

Naleteli smo tudi na morsko zvezdo…

 

Prispeli smo na mangrove otok Mida Creek ali “second paradise” (“drugi raj”) kot mu pravijo domačini. Za dobrodošlico so nam ob bobnih zapeli pesem Hakuna matata, ki je od takrat naprej moja najljubša afriška.?

Posedli smo se za mizo in dobili predjed – ostali hobotnico v omaki ter kokosov riž, jaz pa riž in malo špinače. Ostali so imeli res obilno pojedino oz. več hodni meni. Začeli so z neko ogromno ribo, nato z rakci in končali so z jastogom. Jaz pa sem jim potem pojedla cel pladenj sadja. Pa smo si bili bot!?

Po kosilu, ravno v največji vročini in najbolj žgočem soncu, smo šli na vožnjo s kanujem med mangrovi. Kanuji so bili izdelani iz enega kosa debla ogromnega drevesa bao-baba. Videli smo 7 različnih vrst mangrovih dreves, ostrige, ki so se oklepale korenin in žabo ribo, ribo, ki preživi 6 ur v vodi in 6 ur na kopnem. Aja, pa čisto na koncu smo videli še dva totalno rdeča jastoga! Naju, opečena od sonca! ?

Vrnili smo se na obalo, se vkrcali na našo ladjico in se počasi vrnili proti našemu hotelu. Vmes smo se ustavili še na kratekem kopanju v laguni, kjer smo videli želve! Plavale so mimo nas, ujeli v objektiv pa smo jih tudi na kopnem. Kakšno srečo smo imeli! ?

Pozno smo se zasidrali v zalivčku, sprehodila sva se do najinega hotelčka in si obvezno privoščila pivo/mangov sok ob bazenu. Danes sva si pa res zaslužila! ? Prijetno sproščeno vzdušje, afriška glasba in sončni zahod so nama pomagali zdržati do večerje.

Safari Blue naju je kar dodobra izčrpal… Do jutri! ?

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: