NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Bávaro

¡Hola!

Dolžna sem vam še mojo zadnjo objavo iz Dominikanske Republike… Ura je 2.00, ravnokar sem prišla z beach party-ja, ki so ga kot nalašč pripravili na naš zadnji večer v resortu. Sedim v “teatru” – pokritem prostoru, kjer se odvijajo večerni šovi in je hkrati tudi edina wifi točka na celotnem ogromnem ozemlju hotelskega kompleksa. Začudena ugotavljam, da je okrog mene več osnovnošolskih otrok, ki hipnotizirani buljijo v ekrane svojih elektronskih naprav sredi noči!, najdejo pa se tudi osamljene mamasite in ruski možakar, ki vleče črtice. Hm, zanimivo!

V našem hotelu je 75% Rusov, beri res posebnih ljudi – izjemno mrkega naroda. Osebje tu jih ima, kako bi rekla, že poln kovček – čez glavo in čim spoznajo da nisi Rus, se s tabo z veseljem pogovarjajo in opravljajo ta množičen narod. Zaradi njihove “mržnje” Rusov, posledično točijo žgane pijače v razmerju 3:1 (3 enote žgane, 1 enota nežgane pijače), da osebki v najkrajšem možnem času omagajo in popadajo v postelje (naša teorija!). ? Morda pa je to le “navada” na Karibih…

Če zignoriramo Ruse, je resort Vista Sol luksuz, ki ponuja ogromno zanimivih stvari. Od joge na supih, potapljanja, učne ure plesa, aerobiko, animacijo, slikanja na platno, fitnesa, spa-ja,… Da ne omenjam več 10 barov, kjer točijo (zastonj) pijačo v neomejenih količinah.? Aja pa zajtrk-kosilo-večerja bife, kjer se ti kar zmeša od količine hrane in pa ameriški snack bar na plaži, ki pokriva vse ure vmes, ko bife zapre svoja vrata. Pazi, domov se vračamo vsaj 5kg težji. ? Ker pa smo mi seveda skupinica strastnih gurmanov, si radi privoščimo naše večerje v a-la-carte restavracijah… Preizkusili smo že italijansko in francosko ter bili nadvsem zadovoljni!

 

Plaža Bavaro nam je top, ogromna z več stotimi ležalniki na mehki mivki (ki jo imaš ob koncu dneva povsod!). Atlantski ocean je kar divji, kar pomeni ogromne valove, vendar ko se prebiješ skozi prvih 10m, lahko normalno plavaš. Voda je turkizna! ? Sicer zmešana z mivko in takoj globoka, ampak izjemno fotogenična. Piha ves čas tako močno, da te skoraj odnese… Ampak meni sede, me spominja na Zanzibar in kajtrske čase (moram čimprej malo povaditi!). Komur ozračje ni po godu, pa se lahko preseli na 3 različne bazene, kjer je bolj mirno in “glivično”. ? Kdor me pozna, ve, da bazeni niso ravno moja najljubša zadeva…

Poleg vseh teh aktivnosti pa smo si mi danes privoščili še krajši izlet v bližnji Menati Park… Videli smo are, kakaduje, iguane (kuščarje), opice in na koncu plavali z delfini. Ja prav ste prebrali, z delfini! Držali smo jih za plavuti in skupaj drseli skozi vodo, lahko smo jih božali in na koncu so nam dali še poljubček. Interakcija s tem čudovitimi živalicami je seveda nepozabna, vendar okolje v katerem so prisiljeni živeti… Priznam, mi je strla srce.

 

Ko smo se peljali nazaj proti hotelu, sem poskušala pregnati slabo vest z opazovanjem samega mesta Punta Cana. Spominja me na Dubaj, na eni strani blišč, šoping centri, na drugi strani ogromni luksuzni resorti… Vmes polno grabenih jam in na cesti več sto gradbenih delavcev, ki posedajo in jedo sendviče. Ljudje tukaj živijo kar dobro, vsaj tak občutek sem dobila… Tisti, ki se ukvarjajo s turizmom so zagotovo zmagovalci na polni črti (teh ob takem številu resortov sploh ni tako malo), ostali so v gradbeništvu ali pa se preprosto znajdejo s prodajanjem banan. Plus to, da so izjemno sproščen in nasmejan narod, ki z glasbo rešujejo vse tipe težav. Mislim, da bi se lahko navadila na življenje tu… ?

S to mislijo zaključujem objave iz Dominikane in se odklapljam od wifija. ? Jutri naš čaka še cel dan uživanja pred dolgo potjo domov… Do naslednjič! (Že zbiram naslednjo destinacijo…)

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: