NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Key West road trip

Budilka mi je zvonila točno 4.55. Ampak zbudila sem se polna energije, kot da ne bi spala samo nekaj več kot 4 ur. Včeraj smo zvečer še malo “pohengali”, potem se pa z Juretom nisva mogla upreti Friendsom na velikemu LCD ekranu… ?

Na hitro smo se zrihtali in peš odšli na metro, z metrojem do letališče na agencijo, kjer smo imeli rezervirane avte. Seveda nekaj ameriškega! Kljub temu, da je imela družina Petek-Prebanda manjše komplikacije in smo imeli malo več logističnih premikov, smo na koncu čez par ur že sedeli v belo-črnih Mustangih. Cabrio seveda, za vroče in sončno miamijsko vreme! Pfff?

No vreme nam ni bilo danes naklonjeno, malo dežja, oblaki, sonce – mešano na žaru. Kljub zamudi (po Aninem planu), smo se odločili ustaviti na obilnem zajtrku v tipični ameriški “zajtrkovalnici” Denny’s z jajčki, slaninco, palačinkami z javorjevim sirupom in all-u-can-drink kafico! No kot vidite na sliki, moj zajtrk ni bil tako obilen.?

 

No ker smo bili že tako pozni, smo se odločili ustaviti še v supermarketu, kjer smo nabavili prigrizke, sadje in pivo. Zgubili smo kar nekaj živčkov zraven samoplačilnih blagajn, saj se nam niso zdele preveč hitre – mi pa v naglici! ? No za konec nas je še čisto namočilo pri teku od vrat do avta, tako da vse super!

Naš roadtrip se lahko začne (hahah okrog 11-12.ure!)… Pa smo šli: na 4-urno pot, dolgo več kot 110 milj, ki je vključevala prečkanje 42 mostov. Key West je najjužnejše mesto v ZDA na enemu izmed otočkov, ki so povezani med seboj z mostovi. Po njih pelje zanimiva, polna razgledov in zelo počasna pot (lahko voziš največ 55 milj/uro!!)… Nevem zakaj imajo Američani take makine in Mustange ter take in drugačne močne avte, če ne smejo pritisnit na plin! Kazni so namreč precej visoke, policaji ob cestah pa zelo pogosti.

Med potjo smo poslušali dobro glasbo na radiu Miami (predvsem Justina Bieberja), se slikali, delali selfije, ustavljali na razglednih točkah, se spet slikali in se ukvarjali s spuščanjem strehe na kabriu, saj nas je vreme kar naprej hecalo. (Franci ni imel teh težav, ker je moral zaradi otroškega sedeža vzeti limuzino.)

Pot je bil zanimiva, vendar verjetno zaradi slabše svetlobe, spet ne tako dih-jemajoča. Vreme se danes ni odločilo sodelovati z nami…

 

Okrog 16h smo prispeli na Key West. In tam nas je čakalo velikoooo presenečenje! Imeli smo (tokrat) srečo in smo prišli ravno na Fantasy parade 2016 – nekakšno parado “maškar”, ki so bile (kot se je čez nekaj časa izkazalo) samozavestne, odprte in prav nič konzervativne. Skratka spodaj na slikah si lahko predstavljate približno kako je izgledalo.

Ni manjkalo od velikih tresočih ritk, razgaljenih lulčkov in jošk čez bokov. Ja prav ste prebrali. Gospa, ki jih je verjetno štela okrog 80, se je ponosno razgalila in ne boste vrjeli – bila je največja atrakcija! Še vedno nismo čisto prepričani, kaj ta parada sicer predstavlja, vendar kljub temu nas je pustila brez besed in osuple… ?

Vmes smo si kosilo postregli kar na uličnih tržnicah, ko so nam trebuščki zakrulili. Nič posebnega, mrzlo in drago.

Sprehodili smo se po mestu mimo parade in odšli na pijačko na Sunset pier, kjer smo upali da bomo ujeli sončni zahod. Vendar so oblaki še kar vztrajali, zato smo ujeli le še par zadnjih sončnih žarkov. In naredili selfi seveda! ?

Pot nazaj do avta je vodil mimo točke, kjer smo bili od Kube oddaljeni točno 90 milj.

 

Stemnilo se je in čakala nas je 4-urna vožnja nazaj do centra Miami v naš apartma. Ki je bila… Moram reči kar naporna. Fantje so bili še malce utrujeni od včeraj in ravna cesta pri tem ni bila plus! Na srečo ni nihče med vožnjo zaspal in smo srečno prispeli. Fantje so avte dostavili nazaj na letališče in tako smo po dooolgem dnevu končno prišli v apartma. Nič kaj prej kot ob polnoči, izmozgani.

Bil je lušten in zanimiv dan, jutri pa… Lahko noč!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: