NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Lake Nakuru

Zbudila sva se (zopet prezgodaj), spakirala in pojedla zajtrk. Čakal nas je še zadnji dan na safari road tripu.

Odpeljali smo se do vhoda v park Lake Nakuru, ki je veliko manjši kot Masai Mara. Znan je po jezeru s flamingi ali t.i. “Roza jezeru” in pa tudi po nosorogih, ki jih v parku skoraj ne moreš zgrešiti.

Med vožnjo smo opazovali zebre, bivole, paviljane, impale, divje svinje, hijeno in vse druge divje živali, ki smo jih videli že v Masai Mari. Smo si pa tokrat od bližje pogledali tudi nosoroge, ki nam tokrat niso kazali le zadnje plati.

Prispeli smo do jezera in zvok motorja kombija je preplašil še tiste par dvajset flamingov, ki je ostalo tu na jezeru. Ko jezero naraste, se večina njih preseli na jezero Bogoria… In na žalost so se moje sanje s pogledom na “ne tako” roza jezero razblinile. V daljavi si je sicer kar velika jata flamingov namakala svoje nožice, vendar so bili predaleč, da bi jih dosegli…

Kljub neuspehu s flamingi, pa so žalost odtehtali nosorogi, ki so počivali nedaleč stran.

Zapeljali smo se še do najvišje razgledne točke v parku, kjer so nastale tele fotke…

 

 

Počasi smo se vrnili nazaj proti izhodu, saj nas je čakala še dolga pot do Nairobija.

Med vožnjo smo se ustavili v Naivaishi na okusnem kosilu, v ne tako na izgled “okusni” restavraciji. Ampak zdaj že vem, bolj je razsuto okolje, boljša je hrana! ?

Še par uric vožnje smo imeli do zelo prometnega Nairobija. Komaj smo se prebili skozi prometni zamašek do centra. Tam smo prestopili v taksi, ki naju je zapeljal do najinega hotela. Radisson Blue Hotel Nairobi. ⭐⭐⭐⭐⭐

Dobra lokacija, še lepši ambient prijazno osebje, odlična hrana, osvežujoč bazen, udobne sobe, vrhunska varnost… ?

Lahko si predstavljate kakšna milina je tale luksuzen hotelček po štirih dneh divjine. Pa še top družbo sva dobila za zraven… ?

 

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: