NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

  • Home
  • /
  • potovanja
  • /
  • Grand Central, Chrysler building, Cental park, 5th Avenue, Bryant park, Times Square

Grand Central, Chrysler building, Cental park, 5th Avenue, Bryant park, Times Square

No, pa smo tam! Minil je še naš zadnji dan v “Velikem jabolku” in v drugem največjem mestu na svetu…

Vstali smo ob 7h, spakirali kufre in zapustili stanovanje. Seveda smo se najprej okrepčali v Domino’s cafe, kjer smo zajtrkovali že včeraj. Vedno isto na meniju in trebuščki so bili siti. ?

Z metrojem smo se zapeljali do slavne in razkošne postaje Grand Central, ki je pravo nasprotje vsem ostalim revnim, starim, uničenim postajam… V veliki avli z znano uro na sredini smo naredili par fotk.

Šli smo čez cesto do zgradbe Chrysler, ki je bila nekoč pred zgradbo Empire state tudi najvišja stavba v New Yorku, vendar le za kratek čas. Znana je po artdeco stilu in ogromnih orlovih glavah pri vrhu stolpnice.

 

Pot nas je vodila mimo Pete avenije, vmes smo skočili v kakšno trgovinico in prispeli v Central park. Prijetno je bilo sedeti na klopici v “oazi” sredi betonskega mesta ujetega med visoke stolpnice…

Z Juretom sva sklenila, da si danes privoščiva nudle v Woku, zato sva se premaknila na Times square in poiskala ulico z restavracijami in hitro prehrano. Še Jure se je strinjal, da je bilo zelo okusno! Ker se nama prvi dan ni nikamor mudilo (razen po nakupih), sva si privoščila kavico v Bryant parku. In točno tako kot midva, si je kosilo/kavico/klepet privoščilo še veliko drugih newyorčanov, saj je bil res prelep sončen in topel dan.?

 

Privoščila sva si šešoping in tako je minilo še zadnje popoldne na Times Square-u.

Ob pol 7h smo se z družbo dobili na metroju in se skupaj odpravili v stanovanje po pritljago. Kot mule smo jo še zadnjič zvlekli čez most, v podzemlje na metro, prestopili na metroju ter prestopili na airtrain, ki nas je pripeljal na naš terminal.

 

Tako, na prvi let smo se vkrcali okrog 23.ure z rahlo zamudo, ker se jim je na check-inu sesul sistem in smo čakali v vrsti celo večnost. Še dobro, da smo šli iz Brooklyna več kot 3 ure prej… Šli smo po ustaljenem postopku čez pregled, carino in zelo na hitro mimo trgovine Victoria Secret, kjer se nismo imeli časa ustavljati… Na mojo žalost in na srečo moje denarnice.

Letalo je bilo moderno, z novimi ekrančki. Še dobro, da smo dobili odejo, saj je bilo celih 8 ur na letalu samo 15 stopinj! Pogledali smo filme, malo dremali in večerjali. Spet nesporazum z mojo večerjo, ki naj bi bila veganska, ampak je bila prekrita s sirom! Jure je zamenjal z Ano in končno prišel do svojega piščanca, revež.?

Preostanek leta je minil hitro, saj me je utrujenost premagala in zbudila sem se na cilju – v Parizu. Imeli smo par ur za prestop, zato smo zavili v Starbucks in si privoščili božansko kavo, ki je bila začuda še dražja kot na Times Square-u v New Yorku. Naslednje naše letalo je vzletelo točno ob 15h z nami na čelu seveda. Let je bil kratek 1,5 ure, vmes kavica in čokoladni kolaček in že smo pristali v Benetkah. Počakali smo prtljago, ki je srečno prišla z nami do cilja, se s shuttlom zapeljali do parkinga, kjer smo imeli parkirane svoje jeklene konjičke in se odpeljali proti domu.

Tako smo zaključili naše 6-dnevno potovanje Grupatorjev v New York. Izkušnja, ki nam bo ostala za celo življenje… ? Nisem vrjela, da se mi bo to največje ameriško mesto tako prikupilo in moram reči, da ga že pogrešam!

Zdaj se gremo pa naspat, nato pa planirat naše novo skupinsko potovanje! Do naslednjič!

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: