NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Safari tour

Heej!

Ja najin dopust se žal zdaj pa že resno bliža h koncu, ampak midva se ne dava! Pred nama sta še dva bolj zanimiva dneva najinega potovanja v Dubaj…

Danes je dan za safari, puščavo, kamele, dateljne in seveda vožnja z džipi po sipinah! Jaz sem kot vedno že gledala kot sova ob 6h, zato sem se kar spokala v fitnes in na bazen. ? Danes sva se morala malo podvizati, saj sva včeraj zvečer zabukirala free shuttle iz hotela do plaže in odhod je bil ob 9h. Pojedla sva zajtrk, se pripravila za na plažo in hop v dobrih 15minutah naju je hotelski kombi dostavil na plažo.

 

Tokrat naju je kombi skipal na kajtrsko plažo na Jumeiri. Meni je bila všeč, bolj taka divja s polno morskimi živalcami. Tudi voda je bila bolj osvežilna kot na plaži včeraj. Takoj ko sva prišla na plažo, sva rešila hobotnico, ki je nasedla na obalo; med plavanjem pa so naju spremljale ribice.

Žal sonce ni bilo tako prijetno, saj naju je kar vredu zapeklo… Ja tudi mene! Sonce tu je res nenormalno močno, sploh v dopoldanskih urah, sva pogruntala. Mogoče malo pozno!

Ko je bila ura 13.00, naju je na parkirišču že čakal kombi, da naju odpelje nazaj v hotel, saj sva imela ob 15.uri že odhod v safari. Malo sva se na hitro osvežila in preoblekla, in ker nama je že krulilo po želodčku, sva se na poti do odhodnega mesta ustavila v meki arabski restavraciji, kjer sva (sem) končno poskusila arabsko kulinariko. Mmm. Jure ni hotel sodelovati!

Na zbirnem mestu sva bila točna, agent pa je spet zamujal. Okrog naju je bilo veliko ljudi, ki so čakali na izlet in počasi so začeli odhajati… Kar naenkrat je bila ura 4, na zbirnem mestu pa samo še midva! Juretu se je zdelo čudno, da naju niso poklicali, jaz pa sem že videla scenarij, kako so neorganizirani in so naju pozabili in izlet odpade! Končno je Jure zavrtel telefon in vprašal, kaj se je zgodilo. Gospod v pisarni je preveril in povedal, da je voznik bil tam in, da pride nazaj po naju! Ja jok! Čez 5min je bil res pri nama in pojasnil, da ne boste vrjeli, samo najina telefonska ni delovala! Ja imava pa tudi srečo, še malo pa bi ostala brez puščave! Pa sem mislila, da so Tajci neorganizirani! Svašta! ?

 

No in končno sva sedela v kombiju, bolje rečeno veliki gajbi (ki me je spet spominjala na Tajsko), umazani, slabo klimatizirani in nagužvani do fula! Po eni uri vožnje smo prispeli do zbirnega mesta, od koder smo pot naprej v puščavo nadaljevali z džipi! Jah kaj naj rečem N-O-R-O! Na srečo je bil naš voznik kar korajžen in smo drveli po sipinah, parkrat je šlo za las! Najbolj razburljiva vožnja ever! ?

Prispeli smo kot v nekakšen kamp sredi puščave, voznik nas je odložil, sami smo si organizirali aktivnosti. Midva sva šla najprej jahat kamele! ? Ja, ubistvu so se mi kar orng smilile, čeprav so bile kar napadalne, dobro da so imele nagobčnik.

 

Potem sva se preizkusila v bordanju na sipinah… ?

 

In sva še malo slikala sončni zahod. ? Ter delala selfije seveda!

Ko je sonce zašlo, je bil čas za večerjo. Ko sem dobila za vegi verzijo sva falafla (polpeti iz zelenjavo), sem bila kar malo razočarana in sem si privoščila še koruzo. Potem je sledil šov z bruhalcem ognja, plesalcem in trebušno plesalko. Žal sva sedela preveč zadaj, da bi nastale dobre slike, sva pa zelo uživala v ogledu! Bili so res od sile! ? Na najino presenečenje nas je čakala še večerja… Preveč karija povsod, drugače pa kar ok! Za vegiče sploh veliiiiko zelenjave! ?

Po večerji še dolga vožnja do hotela, potem pa hitro spat, jutri naju čaka razburljiv dan!

 

 

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: