NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Singapur II

­Apa Kabar! (=Živijo!)

V Singapurju je prvi uradni jezik angleščina, govorijo pa tudi jezik singlish, ki je mešanica angleščine, malajščine iin drugih azijskih jezikov. Po današnjem dnevu preživetem v ogromnem mestu, me zelo spominja na Dubaj. Dolge razdalje, moderni in čisti metroji, visoke in zanimive stolpnice, klima na maksimumu, ugledni nakupovalni centri, drage kazni (včasih za malo “čudne” stvari, kot je npr. pitje vode na metroju), plaže in vročina.

Dan smo začele zgodaj (jaz po dveh urah spanca – jetlag in pisanje bloga sta me zadržala pokonci vse do 4.00), se uredile, pojedle zajtrk in zapustile naš hotel že ob 8.uri. Najprej smo zavile do glavne avtobusne postaje, kjer smo rezervirale in kupile karte za jutrišnji avtobus do Kuale Lumpur.

Med sprehodom do metroja, nas je premamila Starbucks kava… Zavile smo v kavarno, kjer smo si vzele čas in v miru začele jutro kot prave turistke! ?

Ob 10.uri so končno odprli turistično pisarno na postaji metroja (kot da vsi turisti spijo do 9h!). Kupile smo enodnevno turistično vozovnico, s katero smo cel dan skakale iz postaje na postajo in spoznavale glavne znamenitosti mesta.

Začele smo s Sentoso – otočkom, ki leži na južni obali Singapurja. Na njem je resort s 14-imi hoteli, zabaviščnim parkom, lepimi plažami, dvemi golf igrišči, Universal studiom, pristaniščem Siloso in kipom Merliona. Do otoka je možno priti z gondolo ali z vlakom, me smo izbrale slednjega.

Zaradi pripekanja sonca ter neznosne sopare je bila naša prva postaja plaža Palawan. Pozabile smo kopalke, vendar je vseeno bilo užitek namakati noge v turkizni vodi in kopati s prsti po mivki. Našle smo tudi zelo fotogenični most, kjer so nastale čudovite fotografije! ?

Premaknile smo se do kipa Merliona, ki je tu na Sentosi le replika pravega kipa, ki stoji ob vodi v Merlion parku.

Vročina je začela čedalje bolj pritiskati, zato smo se umaknile v prijetno hladno zavetje nakupovalnega centra Vivo City. Klime si tako močno v življenju še nisem želela! Zavile smo na “food court” (kotiček s hrano), kjer smo si privoščile nudle.

Po kosilu smo z metrojem “preskočile” nekaj postaj in se zapeljale do slavne stavbe Marina Bay Sands. Od znotraj je skoraj še bolj osupljiva kot od zunaj in sklenile smo, da želimo videti tudi razgled, ki ga odpira največja ploščad na svetu. Tako smo se z dvigalom povzpele v 57. nadstropje in si v baru Ce La Vi privoščile koktejl. ?

 

Kljub neznosni (še hujši) vročini kot 200 metrov nižje, pa smo spile pijačko v miru ob čudovitem razgledu na mesto in neskončen bazen, ki je bil kar precej obljuden…

Sklenile smo, da moramo pred večerom še enkrat videti Gardens by the bay, zato smo se sprehodile do parka… Izjemno fotogenično mesto smo izkoristile za par dobrih fotografij.

Medtem, ko smo razmišljale kako bi ujele v naš objektiv perspektivo še druge strani mesta, smo zavile v Merlion park. Kip Merliona – pol leva, pol ribe stoji ob vodi in tehta kar 70 ton. S svojimi 8,6 metri je do sedaj že prevzel naziv maskote samega mesta.

 

Naš prvi in zadnji sončni zahod v Singapurju smo dočakale v Marini na razglednih stopnicah. Ostale smo popolnoma brez besed ob vseh teh prečudovitih barvah.

 

No, brez besed pa sta nas pustili tudi dve punci, ki sta se prav prikupno in romantično zaročili pred vsemi opazovalci.

Izkoristile smo prelep dan do zadnjega, noge so bile že občutno utrujene, naši trebuščki pa lačni… Zato smo odšle na zasluženo, še zadnjo večerjo v Singapurju.

 

Jutri pa se vam že javljam iz naslednjega velikega azijskega mesta!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: