NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Snorkljanje, Key West

Hej.

Evo pa je prišel zadnji dan našega križarjenja, saj moramo namreč že jutri zjutraj spakirati kovčke in se izkrcati v Miami-ju.

Danes tretji dan, smo namesto na majhen bahamski otoček prispeli na Key West. Ja, to je mestece kjer smo že bili… Vendar danes smo imeli na razporedu snorkljanje!

Zbudili smo se zelo zgodaj, saj smo morali biti že ob 7h spakirani na palubi, kjer smo se carinili (Ja že spet! Tej Američani res malo pretiravajo!)… Potem smo odhiteli na zajtrk, zmetali vase kar največ kar smo lahko? in se odpravili dol z ladje.

Tam nas je čakal vlakec, ki nas je odpeljal v center mesta.

 

Kar takoj po izstopu iz vlakca, smo se napotili do pristanišča in do naše točke, kjer smo se čekirali za snorkljanje.

 

Odpeljali so nas na katamaran, s katerim smo se 1 uro vozili, do svetilnika, kjer smo lahko snorkljali. Fantje so bili koristni in pomagali trem močnim vodičem. Vožnja je bila zelo zanimiva. Imeli smo tudi zajtrk, ki smo ga spustili in neomejeno pijačo (to smo izkoristili).

Snorkljanje je bilo super. Voda božanska. Valovi veliki. Videli smo korale in različne ribe. Rumenega snajperja, mačjoribo, zebrasto in tudi barakudo, ki je merila vsaj 1m! To je baje ena najnevarnejših rib (ni čudno, če pogledaš zobe ti je vse jasno!), ki pa naj bi bila do ljudi samo “firbčno”. No, vsaj do nas je na srečo bila.

Po snorkljanju smo se okrepčali, malo posončili in uživali v vožnji nazaj v pristanišče.

 

Sledil je sprehod po mestecu, ki pa je bil zdaj videti čisto drugačen kot zadnjič, ko smo bili tukaj. Ulice so bile danes prav veliko lepše, kot takrat, ko je bila parada. Sprehajali smo se, fotkali, kupovali spominke in tako zapravili še nekaj več ur…

Okrog 15.ure smo se z vlakcom vrnili na ladjo in si privoščili bifejsko kosilo. In kmalu še žar. In potem še par Bahama mama koktejlov ob bazenu. Če smo pa preprosto morali nazdraviti! Činkoo.

Kmalu smo se zavedli, da je preostanek popoldneva minil kot bi mignil… Šli smo se uredit za našo še zadnjo večerjo v fensi restavraciji.

 

Po večerji pa še na šov plesno predstavo ter na par koktejlov v bar. In tako smo zaključili naš večer… 

Križarjenje je minilo prehitro… In bilo je nepozabno. Če bi pa dobili še dva dni Bahamov več, bi bilo pa že skoraj preveč kičasto! No ampak dopusta še ni konec, ostane nam še par dni v Miamiju.
Do jutri, noč.?

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: