NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Isla Saona

Olá!

 

Tudi danes sem se zbudila pred budilko, tako da sem imela dovolj časa, da spakiram stvari za izlet na Isla Saono, ujamem sončni vzhod in naredim par dobrih fotk. ?

Točno ob 7.30 nas je pred hotelom na ulici pobral naš taksi/vodič/izjemno tih in nezgovoren možakar, ki ni znal besedice angleško. Fino! Pa bomo spet vadili mojo španščino… ?

Odpeljal nas je do kraja Bayahibe, kjer smo se na sanjski obali vkrcali na gliser, ki nas je dostavil na prvo postojanko – rajski “bazen” sredi Karibskega morja. Tu so snemali filma Plava Laguna in pa Pirate s Karibov in jaa! v živo je še lepše kot na slikah… V roke smo dobili kozarčke z rum kolo in se namočili v prozorno vodo, ki je segala samo do pasu, tako da smo se dobesedno počutili kot v bazenu. ? Pa smo našli še en rajski kotiček na zemlji…

Pol ure namakanja in že smo rezali valove proti naši ciljni destinaciji – otoku Isla Saona.

Otok z mehko mivko, fotogeničnimi palmami, nadležnimi komarji in norimi razgledi na morje. Tu smo se seveda morali poslikati z vsakega zornega kota, preveriti temperaturo turkizne vode, fanta sta večino časa “visela” pri baru na pirčkih, imeli pa smo tudi kosilo in animacijo s plesom. 3 ure in pol preživete na otoku so minile kot blisk in že smo se vkrcavali na naše naslednje prevozno sredstvo – party boat katamaran.

Zasedli smo mreže prav na sprednjem delu katamarana, naročili par rum kolc in se udobno namestili. Sproščujoče na kubik! Pod nami smo opazovali, kako je katamaran rezal valove, odprli so jadra in občutek je bil, kot da lebdimo. Malo smo zadremali, pa nas je kmalu prebudil cel žur! Zadaj na palubi je iz zvočnikov “nabijala” latino glasba… Gaja nas je vabila plesat in kmalu smo prepoteni sredi plesišča vsi hlastali po vodi. Noro smo zabavali in skoraj 2 uri vožnje sta kar zleteli mimo.

Pospravili so jadra, upočasnili motorček katamarana in vrgli sidro… Čas je bil za odhod domov. Napokali smo se v avto – taksi, ki nas je odpeljal nazaj v našo ljubo, mirno Boca Chico. Moram reči, da je bil izlet super, ampak… Tako tihožitje, kot ga imamo prav tu, na naši plaži v Boca Chici bomo težko še kje našli.

Skočili smo v vodo in se potopili, mi pod vodo, sonce pa za obzorje…

Zadnji večer tu smo preživeli na večerji zraven obale, v obilju dobre hrane in seveda v zelo dobri družbi. ?

Jutri nas čaka še zadnji dan v naši mali rajski oazi, na branje!

Adiooos amigos!

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: