NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Spice tour, Paje, Jambiani

Jambo mambo!!

No pa je prišel končno ta dan! Čas za selitev na plažo… Saj mi je Stonetown prirasel k srcu – zeloo, pa vendar sem morski tip človeka in zame je plaža nuja! ? Pa tudi komaj čakam, da primem tist kajt u roke in se končno naučim kajtat. Jeeej!

Noč je bila danes definitivno prekratka, za danes pa čisto preveč planov. Tako smo morale vstati kar zgodaj, spakirati in se pripraviti na odhod. Na zajtrku smo bile že ob 8h in najedle smo se do “fula”.

Preden nas je pobral naš vodič Mohamed pred hotelom (10.00) smo skočile še v menjalnico in zmenjale nekaj denarja. Mohamed je bil točen kot vedno, poprijel je za par kovčkov in nam pomagal prenesti prtljago do avta. Ko je začel tlačiti stvari v avto, je ugotovil da pač vsi 3-je veliki kovčki, 1 backpack in Uršina kite oprema ne bodo šli v avto (kar smo mu povedale že zadnjič! Ampak je vseeno trdil, da bo že nekako – hakuna matata! ?) No pod črto, kovčki niso šli notri, zato je moral poiskati frenda in nas predal v njegove roke! Po domače biznis je prepustil možaku z večjim kombijem. ? Med tem ko so tlačili naše stvari v “zadosti” velik kombi, sem si jaz privosčila prvi kokos na otoku. Bil je odličen. Slamice očitno tukaj niso v modi, zato sem ga spila kar s konca.

 

Odpeljali smo se na 1,5-urno pot proti Bwejuu-ju, kjer smo imele rezerviran hotel. Vendar ne bo šlo tako hitro.

Na poti smo imeli še ogled zeliščne farme. Voznik nas je vrgel ven in prevzel nas je tour guide ali zeliščar. Ogled je bil zelo zanimiv in poučen. Videli smo različne začimbe – od limonske trave, muškatnega oreščka, vanilije, pa sadja – drevo in sadeži manga, ananasa, starfruita, jackfruita, pa tudi videli obiralca kokosov kako pleza na vrh palme ter na koncu dobile celotno kolekcijo nakita. A nismo luštne? ?

Seveda smo se pofotkale z vodiči, naredile selfie in na koncu še skupinsko. Na vrsti je bilo kosilo, li smo ga imeli kar na tleh (na srečo z žlico!). Skuhale so ga ženske z vasi in bilo je… Posebno! Jedle smo riž, masala, zelene banane, nekaj zelenega kot petršilj, kokosova omaka…. Zanimivi okusi, moram priznati da mi je bilo zelo dobro. Po kosilu seveda še manjši šoping začimb.

 

Tura je trajalo kar dolgo in mogoče sem malce pretiravala s pitjem vode, dveh kokosov… Začelo me je tiščati lulat in to, da sem vprašala za toaleto je bila največja napaka dneva! Zakaj? Bi objavila sliko, ampak ni za slabe želodčke, zato vam prihranim to sitnost. 😛 Saj verjetno je jasno, da sem pobčku, ki me je odpeljal na wc hlinila, da sem že opravila. Ni šans, da bi sploh stopila tja notri. Tako smo zapustile “farmo” im voznik mi je ustavil v prvorazrednem stranišču – grmovju! Vožnja je trajala še kakšno uro, me smo malo podremale, vmes poslušale ameriški rap in opazovale revščino mimo katere je vodila pot.

In prispele smo v Bwejuu. Mislim, da imamo najlepši hotel pod soncem – Sahari Zanzibar Hotel.

 
Naš hotelir Sulejman je sicer malo smešen, ampak zelo prijazen dečko. Takoj nam je organiziral zastonj prevoz v Jambiani, kjer se te dni odvija nek glasbeni festival.

Taxi nas ja najprej zapeljal v Paje do naše kite šole, kjer smo se čekirale in je Urša spravila opremo. Jutri ob 13h se nam končno začne tečaj! Tako sem vznemirjena, da zagotovo ne bom mogla spat celo noč. ?

Naprej nas je pot vodila do Jambiani-ja, kjer smo opazovale lepote najlepše obale kar sem jih kdaj videla… Sami se lahko prepričate na slikah.

Malo smo “pohangale” na festivalu, vendar smo postale lačne, zato smo se povzpele po stopnicah navzgor do restavracije Coral Rock kjer sem jedla najboljšo večerjo na Zanzibarju do sedaj – praženo zelenjavo z ananasom, indijski oreščki in nekimi začimbami ter rižem! Mnjamiii! Da o razgledih in barvah sploh ne govorim!

Stemnilo se je, zato smo počasi poiskale taxi in se odpeljale v hotel. Kljub velikemu dogajanju na festivalu… Še ena pijačka v našem lokalčku ob bazenu in spat, jutri bo nor dan! Pa na branje! Hakuna matata ne pozabite.?

 

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: