NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Ronda

Pot iz Malage do Ronde je trajala okrog 2.uri. Vmes smo jo večkrat presekali z “miradorji”, ki so nekakšne platforme/balkoni, ki odpirajo čudovite razglede na okoliško pokrajino.

Pot je zelo hitro minila, saj so nas ves čas spremljale ovce, nasadi pomaranč in velikanske vetrnice, katerih nismo mogli prešteti.

Ko smo prispeli v Rondo, smo parkirali v parkirni hiši in se odpravili v naš super luškan apartma v centru mesta. Razpakirali smo se in se takoj odpravili ven na sonce.

Mesto Ronda leži na 750m nadmorske višine, zato smo nase navlekli vse debele volnene puloverje, ki smo jih imeli s sabo, saj so bile temperature precej nizke. Skozi mesto teče reka Guadelevin, ki deli mesto na dva dela in je ustvarila kanjon El Tajo, na katerem leži samo mesto.

Puento nuevo je najnovejši zgrajen most, ki premosti kanjon in je visok kar 120m. Seveda smo si ga tudi od blizu pogledali in ga prehodili podolgem ter počez.

Po raziskovanju kanjona smo se odločili za obisk arene, kjer se meseca septembra odvijajo bikoborbe. Sama nisem bila preveč navdušena nad izbiro znamenitosti, vendar je sam kraj znan po največjem dogodku Corrida Goyesca, tako da ogleda prizorišča skoraj ne bi smeli izpustiti.

Smo pa našli zraven arene čudovite terase, s katerih smo se naužili verjetno najlepših razgledov, kar sem jih kdaj videla.

Ker nas je za tisti dan že dodobra prepihalo do kosti, smo se odločili, da preživimo večer ob dobri večerji in druženju, kar v našem apartmaju.

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: