NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Malaga, Španija

Pozdrav iz dežele 2500km jugozahodno od Slovenije.

Tokrat smo se s provokatorji odločili za 1-tedenski road trip po Andaluziji. Po napornem vikendu mojih joga izpitov in prakse, smo se v sredo 30. marca 2022 zjutraj napokali v avto in se odpeljali do letališča Treviso v Benetkah, od koder smo leteli 2 ure in 40 minut, preden smo pristali v mestu Malaga.

Mesto je s 600 tisoči prebivalci drugo največje v Andaluziji in šesto največje v Španiji. Je tudi najjužnejše veliko mesto v Evropi. Leži na Sredozemlju na Sončni obali, približno 100 km od Gibraltarja in 130 km od severne Afrike.

Prevzeli smo naš avto za naslednji teden – moder Renault Scenic, v katerega smo z lahkoto natrpali vso našo prtljago. Odpeljali smo se do centra mesta, parkirali avto v parkirno hišo in se sprehodili mimo Zare, Manga in vseh znanih španskih trgovinic do apartmaja.

Potem ko smo se nastanili v super lep apartma v centru mesta, smo poiskali restavracijo, kjer smo si na soncu ob katedrali privoščili pravo špansko kosilo. Vreme se je začelo malenkost spreminjati, zato smo se kar hitro povzpeli na hrib, kjer stoji utrdba Alcazaba – simbol samega mesta. Od tam smo opazovali čudovite razglede, vse dokler nas niso ujele prve kapljice dežja. Hitro smo se spustili do prvega barčka in si privoščili pivce ter kavice.

Malo smo vedrili, malo raziskovali ulice… Ura je bila že krepko čez 8 zvečer, ko smo se odpravili nazaj v apartma.. Popolnoma smo izgubili občutek za čas, saj je bilo zunaj svetlo kot sredi popoldneva.

V apartmaju smo takoj vsi popadali v postelje in se naslednje jutro zbudili kot pravi Španci, okrog 9.ure zjutraj… ?

Našli smo top kavarno za branč, kjer smo si privoščili dobro kavo in več jedi hkrati.

Ko smo se podprli, smo šli še malo raziskovati mesto. Sprehodili smo med drugim tudi do Pampidou centra v pristanišču, poskusili prave karamelizirane mandlje iz Malage in naredili obhod po najbolj slavni nakupovalni ulici…

Ko nas je zapustilo sonce, smo tudi mi zapustili Malago in se odpravili naprej po osupljivi poti polni norih razgledov, vse do Ronde.

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: