NAROČI SE NA OBVEŠČANJE

Vpiši svoj mail in bodi na tekočem z novimi objavami na mojem blogu!

Harrare, Zimbabve

Že na letu do Zimbabveja sem vedela, da bo to ena izmed tistih zabavnih in napozabnih destinacij… S puncami z letala smo se takoj spoprijateljile in začele planirati 24-ur postanka v glavnem mestu afriške državice Zimbabve.

Naslednje jutro smo kontaktirale Lance-a, simpatičnega domačina, ki je ustvaril ogromen posel iz tega, da organizira različne ture za stevarde/se… Izbrale smo safari z jahanjem konj ter seveda proti koncu dneva šoping sadja in zelenjave na lokalnem marketu.

Pobral nas je okrog 9.ure zjutraj, nas peljal na odlično svežo sadno solato na bližnji market in nas odpeljal ven iz mesta, v srce prečudovite zelene pokrajine. Med vožnjo nam je razkazoval znamenitosti in pripovedoval zgodbe o tem, kako so domačine vse belce poimenovali “murunge”. Hlevi, od koder smo štartale na safari so stali čisto na začetku odprtega safarija, kjer biva tisoče žiraf, zeber, antilop, gazel, impal in drugih poskočnih nenevarnih živali.

Osedlale smo konje, si na glavo poveznile čelade in se lepo ena za drugo skupaj z vodičem odpravile po ozki potki naravnost proti savani. Vreme je bilo res neverjetno, jutranje sonce nas je božalo skozi veje čudnih rdečih afriških dreves in temperature so bile ravno pravšnje za tanko jopico. In ves ta svež zrak! Rahel vetrc je bril mimo naših ušes med gazenjem po visoki posušeni travi. Prava milina! V daljavi smo opazili žirafo, ki se je pasla na travniku in zvedavo pogledovala proti nam.

Medtem, ko smo poskušale animirati naše konje, da bi dvignili glavo za popolno sliko z žirafo, so nas v bližini opazovale zebre. Mimo smo priskakljale impale in antilope ter za trenutek se mi je zazdelo, kot da je vse skupaj privid… Tako blizu še nikoli nisem bila tem miroljubnim afriškim živalim. Seveda sem si jih že ogledala na safariju v Keniji, vendar biti med njimi na konju je nekaj popolnoma drugega. ☺️

Med jahanjem po safariju nismo spregovorile niti besedice… Vse smo se preprosto prepustile in uživale v zvoku šelestenja trave ob spremljavi kopit. In tem razgledom ter panorami! Po parih urah jezdenja smo se vrnili proti hlevom, se poslovile od konjev in se vrnile v kombi.

Lance nas je odpeljal na market, kjer smo nakupile (vsaka) več 10kg svežega sadja, zelenjave in drugih afriških dobrot. Vse cene so bile smešno poceni in kvaliteta vrhunska. Pravo nasprotje od hrane v Dubaju.

Najlepše slike panorame, z žirafami in zebrami me bodo vedno spominjale na to čudovito afriško mestece. In pa seveda tedenska zaloga hrane, ki še vedno kar traja v mojem dubajskem hladilniku…

Leave a Reply

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers like this: